PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP

Wedstrijdleider is Cor Verhart

Het woord zegt het al, het is een persoonlijk kampioenschap en wordt kortweg de PK genoemd. De wedstrijden beginnen meestal in oktober, zie ook het wedstrijdprogramma in Biljartpoint. Want net zoals bij de teamcompetitie maken we ook hier gebruik van het wedstrijdprogramma Biljartpoint. De te maken caramaboles (gemiddelde van aantal gemaakte punten gedeeld door de gespeelde beurten) is een combinatie van de teamresultaten en die van de PK van het afgelopen jaar. Een uitzondering hierop is het moyenne van nieuwe spelers van wie het juiste gemiddelde nog niet bekend is. Deze spelers starten met een moyenne wat door hun club is opgegeven. Na 3 partijen zal de WOC wedstrijdleider dit opnieuw en voor het verdere verloop van de competitie – eventueel inclusief de teamcompetitie – vaststellen. (Zal het aanvangsmoyenne van deze nieuwe spelers te veel afwijken, heeft de wedstrijdleider het recht tussentijds een eigen beoordeling te maken)

Er hebben voor het nieuwe seizoen 88 spelers ingeschreven en bestaat dit seizoen uit drie klasse (poules) te weten A, B en D. Afhankelijk van de verschillende moyennes worden de klassen samengesteld.

1e ronde

In principe houdt het in dat er 28 of 32 deelnemers per klasse zijn, ingedeeld in groepen van 4 spelers Naar de volgende ronde gaan dan per klasse 20 of 24 spelers. Per klasse gaat ten alle tijde de nummer 1 van de poules naar de volgende ronde. Van de overige deelnemers uit de klassen wordt een totaalstand opgemaakt. Degene met de meeste matchpunten gaat naar de volgende ronde; bij gelijk aantal punten geldt het gemaakte percentage gemiddelde.

Dus in vergelijk met voorgaande jaren gaan per poules niet direct de no. 1 en 2 over.

2e ronde

Aantal deelnemers per klasse is nu 20 of 24. Hiervan gaan er 12 door naar de volgende ronde. De indeling is als bij ronde 1.

3e ronde

Aantal deelnemers per klasse is nu 12. Hiervan plaatsen zich 6 spelers voor de klasse finale. De indeling is als bij ronde 1.

Klasse finale

Aantal spelers is nu 6. Hiervan plaatsen de klasse kampioenen, aangevuld met de beste spelers op de 2e plaats zich voor de grote finale.

Finale om het kampioenschap van de WOC

Aantal spelers is nu 4. De uiteindelijke winnaar is dus de: PK Kampioen