Meer naamsbekendheid WOC

  • door

De laatste jaren zijn we spijtig genoeg wat leden verloren. Covid is een van de redenen. Maar in tijden dat steeds meer ouderen met pensioen o.i.d. gaan, zijn we er van overtuigd dat nu juist het aantal leden kan toenemen. Het begint bij naamsbekendheid. Hieronder de tekst die we begin januari willen plaatsen in een aantal lokale kranten, weekbladen, dorpskrantjes etc. Als vereniging, als lid, kunt u hier ook een rol in spelen. Kijk bijvoorbeeld om u heen, misschien is er een buur die zin in een verzetje heeft. Misschien iemand op de kaartclub, de sjoel-, kolf-, golfclub? Of iemand op de koersbalvereniging, de volleybalvereniging. Je weet het maar nooit. Gebruik zo nodig onderstaande tekst.

b.v.d., met vriendelijke groet,

bestuur WOC

Biljarten bij de WOC

WOC staat voor Westfriese Ouderen biljart Club, opgericht in 1983.

Het doel van de vereniging is het organiseren van recreatieve biljartwedstrijden voor ouderen (55+).

Belangrijk is dat op elk niveau gebiljart kan worden. Ook als u nog nooit dit spelletje gespeeld heeft, bent u welkom. Wel moet u lid zijn of worden van een biljartvereniging die aangesloten is bij de WOC. In West-Friesland is in vrijwel elk dorp zo’n biljartvereniging te vinden, van Abbekerk, Berkhout tot Zwaag.

Inmiddels bestaat de WOC uit 33 verenigingen, met in totaal circa 500 leden.

Jaarlijks organiseren we tussen september en april twee competities, een zgn. teamcompetitie en een persoonlijk kampioenschap. Bij de teamcompetitie neemt u deel als team wat bestaat uit 4 biljarters. Deze teams worden ingedeeld in een poule en zo doorkruist u West-Friesland om tegen andere teams te spelen.

Bij het persoonlijke kampioenschap (PK) schrijft u individueel in en biljart u tegen andere spelers van hetzelfde niveau. In april vinden de finales van beide competities plaats.

U hoeft geen speciale kleding aan, gewoon lekker biljarten in uw dagelijkse kloffie.

Kortom, na uw werkzame leven en misschien wel een actief leven bij bijv. een voetbalvereniging is het leuk om op een andere manier mensen te ontmoeten aan de biljarttafel. En het is niet verplicht om wedstrijden te spelen, gewoon gezellig een biljartje leggen, nieuws uit te wisselen, kopje koffie te drinken en daarna misschien een biertje.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Cor Verhart. Meer info hierover kunt u vinden op https://wocbiljart.nl/

Graag tot ziens bij de WOC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *